PhotoRoom_20201226_190946

Algemene informatie

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Hiervoor heb je het rijbewijs AM nodig. Zo'n rijbewijs heb je voor het leven. Voor dit rijbewijs doe je een theorie en een praktijk examen.

Super Lespakket AM €419,-

incl. online theorie training
4 praktijklessen
1 praktijk examen

Super Lespakket AM voor €345,-

Bij dit pakket zorg je zelf voor een theorieopleiding die bij je past.
4 praktijklessen
1 praktijk examen

Heb je meer lessen nodig?
Dan betaal je €39,- per les

Voordat je praktijklessen en het praktijkexamen voor de bromfiets mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op.

In het theorie-examen krijg je vragen over verkeersregels & verkeersinzicht. Je beantwoordt de vragen op een computer.

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten.

Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

Wil je het theorieexamen boeken dan kan dat via de volgende link: www.mijncbr.nl
Zorg dat je een kwartier van tevoren op het examencentrum bent.

Praktijk

Wil je beginnen met de praktijklessen dan moet je geslaagd zijn voor de theorie.

Bij de eerste les krijg je alle uitleg over het bedienen van de bromfiets, de kijktechniek, de bediening e de remtechniek.

We rijden 1 op 1, je hebt dus geen les in een groep. Op deze manier krijg je de volledige aandacht die je verdient. Dit is de beste lesmethode en daarom heb je een veel grotere kans om te slagen.

Vrijstelling

Als je al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) hebt, hoef je geen apart rijbewijs AM te hebben. Je moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommer/brommobiel (blijven) besturen.