PhotoRoom_20201226_190946

Algemene informatie

Vanaf je zestiende mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Hiervoor heb je het rijbewijs AM nodig. Zo'n rijbewijs heb je voor het leven. Voor dit rijbewijs doe je een theorie en een praktijk examen. Wij bieden 2 onderstaande pakketen aan:

1. Super Lespakket AM €490,-

incl. online theorie training
4 praktijklessen
1 praktijk examen

2. Super Lespakket AM voor €455,-

Bij dit pakket zorg je zelf voor een theorieopleiding die bij je past.
4 praktijklessen
1 praktijk examen

Beide pakketen zijn exclusief de theorie examens, deze dien je zelf aan te vragen

Heb je meer praktijk lessen nodig?
Dan betaal je €48,- per les 

Alvorens je praktijklessen en het praktijkexamen voor de bromfiets mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR.
dit mag vanaf 15,5 jaar. Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op.

In het theorie-examen krijg je vragen over verkeersregels & verkeersinzicht. Je beantwoordt de vragen op een computer.

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten.

Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

Wil je het theorie-examen inplannen dan kan dat via de volgende link:

Theorie aanvragen bij het CBR

Zorg dat je een kwartier van tevoren op het examencentrum bent.

 

 

Praktijk

Wil je beginnen met de praktijklessen dan moet je dus eerst geslaagd zijn voor de theorie.

Bij de eerste les krijg je alle uitleg over het bedienen van de bromfiets, de kijktechniek, de bediening e de remtechniek.

We rijden 1 op 1, je hebt dus geen les in een groep. Op deze manier krijg je de volledige aandacht die je verdient. Dit is de beste lesmethode en daarom heb je een veel grotere kans om te slagen.

Vrijstelling

Als je al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) hebt, hoef je geen apart rijbewijs AM te hebben. Je moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt.
Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommer/brommobiel (blijven) besturen.

Heb je de informatie hierboven goed doorgenomen?
en wil je je aanmelden voor een Super Lespakket?

Wat leuk dat je kiest voor onze rijschool!

Het is op dit moment best druk.

Om de doorstroming goed te laten verlopen en er zeker van te zijn dat je binnenkort kan starten met rijlessen en een examen kan aanvragen, wil ik je vragen om onze rijschool alvast te machtigen bij het CBR.

Dat kan via onderstaande link:

Machtigen aanvragen

Na deze machtiging kunnen wij namelijk pas een examen inkopen voor jou.

De gegevens die je nodig hebt van de Verkeersschool voor de machtiging vind je hier:

Gegevens Verkeersschool Jan Braker

  • Ga naar mijn.cbr.nl klik op “inloggen met Digid” en log in.
  • Kies ” zoek op rijschoolnummer” en vul het rijschoolnummer 0986Z1 van Verkeersschool Jan Braker in Assen.Nadat je ons hebt gemachtigd bij het CBR, ontvangen wij een e-mail ter bevestiging van je toestemming. Jij ontvangt zelf ook een e-mail met de bevestiging.
  • Nadat wij je examendatum hebben gereserveerd, ontvang jij automatisch op hetzelfde e-mail adres dat je ook gebruikt voor je Digid een uitnodiging van het CBR met datum en tijd van je rijexamen

Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via Digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.