IMG_2058

Algemene informatie

Motorrijden is 1 van de mooiste dingen die er is. Bij rijschool Jan Braker leer je op je eigen tempo motorrijden, zodat je veilig en met veel plezier op de motor aan het verkeer kunt deelnemen.

Op de motor voel je veel meer vrijheid dan in de auto. Dat is wat motorrijden zo leuk maakt. Door mijn ruime ervaring met motorrijles, kan ik je lessen op maat aanbieden. Je haalt je motorrijbewijs zo snel mogelijk en je kunt veilig de weg op.

Daarnaast wordt de kwaliteit van het autorijden ook verbetert. Je krijgt namelijk veel meer inzicht in het verkeer en een betere kijktechniek.

Je kunt geen motorrijbewijs halen zonder theoriecertificaat, dus het is handig snel met de theorie te beginnen. Dat mag al vanaf je 17e. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Er wordt bij ons les gegeven in 2 verschillende klasses:

A2: Een Suzuki 650 (max 35 kw) waarop je vanaf 20 jaar mag lessen/rijden.
Wil je na 2 jaar op een zwaardere motor rijden dan moet je een aangepast praktijk examen doen.

A: Een Suzuki 650 (min 50 kw) waarop je vanaf minimaal 21 jaar mag lessen/rijden.
Slaag je voor dit rijbewijs dan heb je de eerste 2 jaar een beperkt rijbewijs tot de middenklasse .
Na 2 jaar wordt dit automatisch aangepast naar onbeperkt naar de zwaardere klasses en hoef je geen nieuw examen te doen.

Wil je meer info klik dan HIER

Bij ons kan je kiezen voor het SuperLesPakket

Super Lespakket A voor €1040,-

incl. online theorie training
10 praktijklessen
2 praktijk examens AVB & AVD
Normaliter is er kleding en een helm in bruikleen aanwezig op de rijschool, i.v.m. COVID-19 is het tijdelijk zo dat de deelnemer een eigen helm en kleding draagt.

Betaal je liever per keer of heb je meer lessen nodig? Dan betaal je €54,- per les

Ben je er klaar voor om het examen te doen dan wordt deze afgenomen bij het CBR.  In dit theorie-examen krijg je vragen over verkeersregels & verkeersinzicht. Je beantwoordt de vragen op een computer.

Het theorie-examen voor de motor bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden. Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag. Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Zorg dat je een kwartier van tevoren op het examencentrum bent.

Het theorieexamen kan je boeken via de volgende link: www.mijncbr.nl

 

Praktijk

Je kunt zonder theoriecertificaat al wel beginnen met praktijklessen. In de eerste motorrijlessen beginnen we met de voertuigbeheersing. Je leert bijvoorbeeld goed remmen en sturen. Daarnaast zijn we vooral bezig met voertuigbeheersing, zodat je de motor goed onder controle hebt.
Extra informatie lees hier hier: Voertuigbeheersing

Als je je autorijbewijs al hebt, mag je het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) ook zonder theoriecertificaat doen. Zonder autorijbewijs moet je wel eerst je theorie halen.

De laatste stap is het motorexamen verkeersdeelneming. Dit kun je het best vergelijken met het praktijkexamen voor je autorijbewijs. In een aantal lessen leer ik je alles over het deelnemen aan het verkeer op de motor. En is er veel aandacht voor de bochtentechniek en de kijktechniek.

Je leert bijvoorbeeld over je positie op de weg, de manier waarop je bochten neemt en hoe en waar je uit moet komen na de bocht. Je kunt het examen verkeersdeelneming (AVD) niet doen zonder theoriecertificaat.

Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR examen voertuigbeheersing en examen verkeersdeelneming doen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar mag je examen doen op een middelzware motor (A2). En vanaf 21 jaar op een zware motor (A).