fullsizeoutput_2829

Algemene informatie

Als je geslaagd bent voor het rijbewijs E achter C, mag je vanzelfsprekend ook de combinatie E achter B vervoeren!!!

Bij ons kan je kiezen voor het SuperLesPakket

Super Lespakket CE voor €1229,-

12 praktijklessen
1 praktijk examen

Betaal je liever per keer of heb je meer lessen nodig?
Dan betaal je €72,- per les

Rijopleiding E achter C

Wanneer je geslaagd bent voor je rijbewijs C, mag je beginnen voor het rijbewijs E achter C. Deze opleiding bestaat alleen uit praktische lessen. Bij de rijopleiding E achter C komen alle facetten van het chauffeursvak aan de orde. Er worden diverse situatie nagebootst zodat je de aangeleerde vakbekwaamheid kunt laten zien. Zo wordt je geleerd hoe je de benodigde documenten controleert en de aanhangwagen moet aankoppelen met de daarbij behorende controles. Wanneer je gaat deelnemen aan het verkeer, wordt je verkeersinzicht bijgebracht en je rijstijl verbeterd. Deze lessen worden binnen en buiten de bebouwde kom gegeven. Tijdens de opleiding moeten er ook een aantal bijzonde manoeuvres uitgevoerd worden, waarbij gebruikt wordt gemaakt van een laadperron en het rijden op een Industrieterrein.

Ook voor deze opleiding geldt dat je medische gekeurd moet worden bij een onafhankelijke ARBO-arts. LET OP....... is het langer dan drie jaar geleden dat je gekeurd bent voor je rijbewijs C, dan moet je alsnog een medische keuring ondergaan voor het rijbewijs E achter C!!! De geneeskundige Verklaring van het CBR is namelijk drie jaar geldig.

In combinatie met het CCV/B Chauffeursdiploma kan je bij bijna elke transporteur aan het werk. Eventueel aangevuld met ADR en een EHBO diploma ben je helemaal voorbereid voor deze job.

Praktijkexamen E bij C

Chauffeurs die met een combinatie vrachtauto-aanhangwagen of trekkeroplegger de weg op willen, zijn verplicht het rijbewijs E bij C te halen. Voor beroepsmatig gebruik moeten zij bovendien in het bezit zijn van het diploma voor vakbekwaamheid CCV-B Beroeps- en Eigen Goederenvervoer. Bij het examen E bij C komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod. In allerlei situaties moet u uw vakbekwaamheid tonen. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppelt u de combinatie aan en legt u een examenparcours af, waarin uw rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tijdens de rit voert u ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons.